Bakläxa från Torbjörn

Torbjörn Lindahl kommenterade att han efter fyra månader friats och att jag borde skriva något. Visst har han rätt. Jag har personligen för längesedan kontaktat honom efter beslutet och uttryckt lättnad och glädje. Men den tid som förflutit mellan dessa blogginlägg har varit den mest omvälvande någonsin i mitt andliga liv. Jag vet helt enkelt inte om och i så fall hur jag ska fortsätta blogga. Det finns somligt man hellre berättar i förtroende mellan fyra ögon. Jag vet inte vilka som läser denna blogg lika lite som Torbjörn Lindahl visste vilka som läste hans. Men hans kallelse är att förkunna Ordet. Min tycks efter höstens händelser vara att ta emot Ordet som ett svagt och bräckligt kärl och jag är inte van att vara svag. Jag behöver likt Maria få begrunda det som hänt. Att lämna ifrån sig något nu innebär att kärlet måste krossas. Kanske kan det såsmåningom också för mig komma en stund då det precis som för Maria i julnatten istället blir omöjligt att hålla skatten kvar: "Medan de befann sig där var tiden inne för henne att föda"

 
God fortsättning på jultiden och Gott Nytt År!

Kommentarer
Postat av: Torbjörn Lindahl

Nej, inte bakläxa. Bara saknad efter dina ofta tänkvärda inlägg.
Dina personliga erfarenheter ska du naturligtvis vara rädd om.

Svar: "Bakläxa" ska inte tas så allvarligt, det var mer som en ordvits efter "lex Torbjörn". Kanske kan jag så småningom höja mig över den personliga erfarenhetens horisont, men just nu är det svårt.
brattforsbonhus.blogg.se

2015-12-29 @ 17:51:10
URL: http://torbjornlindahl.blogg.se/
Postat av: Andreas Holmberg

Bra att du har bloggen kvar, Gunvor! Jag saknar också dina inlägg men respekterar givetvis att du "bloggvilar" (fasta ska man visst inte kalla det om Dag Sandahl inte ska tro att man skryter med sin avhållsamhet). Har ju haft glädje av dej på Facebook också, men bloggen är ju bra som arkiv för längre texter. Den där texten om Torbjörn och renen som kom in i SPT kan du väl lägga ut här också - eller har SPT köpt upphovsrätten? (Prosten Anders Brogren brukar i a f lägga ut sina SPT-texter på sin blogg).

Gud välsigne dej, Gunvor! Jag är faktiskt glad över att du inte ännu - som många andra - blivit romersk katolik. Hoppas verkligen att din högst legitima (och "lutherska"!) vördnad för Maria som Guds mor (tack för ditt seminarium på sommar-Oas i Hudiksvall för 4 år sedan!) inte ska stöta på några hinder och avsiktliga eller oavsiktliga misstolkningar i påstått lutherska kretsar. Mvh Andreas i Iggesund

2016-02-15 @ 19:22:20
URL: http://efsidag.blogspot.com
Postat av: Andreas Holmberg

Bloggar lär visst vara lite "ute" nu? Inte ens vår missionsföreståndare Stefan har ännu bloggat under innevarande jubileumsår (Rosenius och yttre missionen). Inga problem för mej! Men skriv gärna en påskbetraktelse här om ett veckor! ("Bloggen återuppstår").

2016-03-15 @ 12:28:00
URL: http://efsidag.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0