Mållöst i Skellefteå

Skellefteå har nyligen vunnit SM-Guld i ishockey - det gick inte att missa när man närmade sig staden. Men trots lokaliseringen i det annars målrika Skellefteå och trots god undervisning om Apostlamötet år 49 och modellen "Den Helige Ande och vi har beslutat" i kyrkliga frågor så blev det mållöst på dagens stiftsfullmäktige. S-gruppen hade tillsammans med mer moderata personer bestämt sig för att återremitera (passa tillbaka) det framarbetade måldokumentet för 2013-2017, trots att ingen av de många talarna egentligen var emot de konkreta mål som det innehöll och trots att ändringsförslagen snarare syftade till att göra dokumentet mer offensivt än mindre. Många, däribland stiftsdirektorn, delade ut varningar. I pausen tillkännagavs också att hon värvats till Uppsala och att en viktig medarbetare skulle gå i pension i förtid. Men (S)-laget var trots detta obevekligt och drev igenom återremiss-förslaget via en i deras ögon onödig votering i mittzonen - de var ju flest. Frimodig kyrkas Henrik Berglund försökte lägga in ett mål i alla fall när han fick micken, men ordföranden(s) klubba var i vägen. Med ett sådant power-play var det bara att hoppas på talrika utvi(s)ningar den 15 september. Förlorarna fick tillsvidare nöja sig med att sitta i reservations-båset. Nu är det bäst att stiftet gör skäl för sitt namn - är man ute på hal is så är det viktigt med spetskompetens. Låt oss alltså be och hoppas att tjänstemännen på stiftskansliet besitter sådan och drivs av en vilja att främja evangelisation och mission - annars kanske det istället budgeteras för en svulstig mål-
tid i NHL (Något Hett Land) under 2014.

Intressant studiebesök

Nu tror väl ni kära läsare att jag varit på studiebesök någonstans - sådant brukar vara intressant. Men det är tvärtom så att det var studiebesök här på gården i helgen. Närmare tjugo personer hade slutit upp när omställningsrörelsen inbjudit till Nylidens ekogård. När jag nu skriver att det var intressant syftar jag inte främst på vad besökarna tyckte, utan på att det var väldigt roligt att träffa andra människor, och mycket intressant att få tillfälle att diskutera med personer som tänkt till och vridit och vänt på vår tids stora problem: Miljöproblemen.
 
Själv kunde jag se på frågorna både ur perspektiven som bonde och som teolog. Men jag återkommer till de reflektionerna senare, för nu är det godnatt! Att gå och lägga sig i tid kan väl vara en god start på en hållbar utveckling!
 
Det går att läsa om besöket här också http://realistiskekonomi.wordpress.com/2013/05/13/miljocafe-pa-tidsresa/.

RSS 2.0