Vargtimmen

Jag vet inte om du varit med om att ligga klarvaken mellan 03.00 och 04.00 på morgonen och tänka på allehanda bekymmer. Det var längesedan det hände mig sist, men i natt var det så. Det berodde delvis på att jag var tvungen att gå ut i ladugården kl 03.00 för att titta till ett sjukt lamm. Så där mitt i natten kan man förstora upp allting. Jag såg framför mig hur vi var tvungna att nödslakta alla djuren för att de epidemiskt skulle drabbas av  den (förmodat) hemska farsoten. Sedan tänkte jag på höet som var oinkört på hässjorna i regnet, min överansträngda arm som jag då var säker på att inte kunna använda på hela hösten. Potatisarna som vi kanske måste gräva upp förhand i blötan, det omålade uthuset, mejeriet som inte är klart än, det höga taket i Brattfors som behöver repareras före vintern och hur lätt det skulle vara att ramla ner därifrån. Men väl i Brattfors med tankarna så tvingade jag mig själv att låta Gud ta hand om alla mina bekymmer och började be istället för att oroa mig. Och se:  Jag somnade, och när den nya dagen grydde visade det sig att solen sken och jag fick en tid till sjukgymnasten, samma dag som jag ringde! Den som tog emot samtalet lät jätteförvånad över att hon hade en tid så snabbt, ja hon var nästan tvungen att urskuldra sig att det inte var kö för just mig! Samtidigt fick jag ett SMS som förkunnade att min pappa planerar om och kommer upp och hjälper till över helgen. Be om sol och lagom vind! Gud hör bön!

Kommentarer
Postat av: Andreas Holmberg

Jodå, vargtimmen känner vi till. En lustig sak är att jag fått mej berättat - av trovärdiga historiker - att på den gamla solljusberoende tiden när folk ofta gick upp vid 4-tiden (för att mjölka kor och annat) och gick och la sej vid 7-8-tiden så sammanföll vargtimmen med spöktimmen, alltså mellan 12 och 1 på natten, då alltså både vargar och spöken marterade den arma själ som gjorde sej bekymmer för morgondagen.

Sannerligen, var dag har nog av sin egen plåga. Och som det står i en norsk sång: "den tyngsta börda du försöker bära / är den du själv på förhand lagar dej". Se http://lovaherren.blogspot.se/2009/08/sag-honom-allt.html

2012-09-03 @ 23:38:46
URL: http://andraget.blogspot.com
Postat av: Cecilia N

Jag har kommit på "böneknepet", så när jag märker vart det bär hän där i natten så ber jag Gud tänka på alla de där tankarna så jag kan få sova och lite bättre rustad vakna nästa morgon.
Jag är ganska sträng med mig själv då och låter inte en enda tanke stanna kvar att irra runt hos mig. Allihop ska fara!

Vilken bra sångstrof, Andreas!

2012-09-06 @ 22:14:01
URL: http://cessistickar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0