Tillgänglighet

Förra lördagen passade min man på att träffa biskop Hans Stiglund som gjorde sig ovanligt tillgänglig genom att erbjuda vem som helst att låna honom 15 minuter i Ersbodakyrkan. För vår del resulterade det också i en helsidesartikel i lokaltidningen Folkbladet, där det tydligt framgick att maken kommit dit för att fråga biskopen om han kunde återinviga EFS-bönhuset i Brattfors. Vem som var mediestrateg går väl inte att missta sig på? Sådant händer bara inte vid exakt rätt tillfälle utan Guds hjälp!! Tacksägelsedagen blev därför för vår del en dag då vi framförallt var verkligt tacksamma över allt som hör ihop med Brattfors bönhus. Bönhuset är ju precis som lånemöjligheten av biskopen ett sätt att ge ökad tillgänglighet till kyrkan lokalt som vi tror behövs mer än någonsin.
 
Det faktum att jag inte bloggat särskilt mycket på sistone får mig också att reflektera över vikten av tillgänglighet. Det är nämligen så att jag haft förmånen att flytta in min arbetsdator i ett nybyggt kontor i höst. Det är verkligen underbart att barnen inte längre har tillgänglighet till den och en massa viktiga papper som man helst vill ha kvar där man har lagt dem. Men det är 50 meter bort från vår bostad och detta till synes lilla avstånd har faktiskt påverkat mitt bloggande. Till saken hör att vår tvättstuga flyttade in i det gamla kontoret i anslutning till köket. Helt plötsligt blev det mycket enklare att sätta på en tvätt istället för att sätta på datorn. Den nya torktumlaren gjorde tvätt-alternativet än mer lockande. Visst är det bra att ha garderoberna fulla av rena kläder - men vem hade kunnat tro att tillgängligheten hade så stor betydelse? Egentligen tycker jag ju mer om att blogga än om att tvätta, det ska erkännas...
 
Sensmoralen är katastrofal för en kyrka som just håller på att omstrukturera sig till större enheter med troligtvis sämre tillgänglighet. Ekonomin och uppluckringen av "gudstjänsttvånget" i församlingarna talar åtminstone för det. Med minskad tillgänglighet blir det allt svårare att välja att gå på gudstjänst. Att det kommer spä på minskningen av antalet gudstjänstbesök och eskalera antalet utträden är vad man kan förvänta sig. Om inte Gud griper in förstås!! 

Kommentarer
Postat av: Cecilia N

Det ska vara du till att dra paralleller mellan tvättstuga och strukturutredning.

Men jag tycker mycket om att du gör det.

Hur gick det med frågan till biskopen då? Kommer han?

2012-10-22 @ 20:55:28
URL: http://cessistickar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0