Tillbaka från Verkligheten

Snart har det gått en vecka sedan vår kabel gick av och fast telefon samt bredband försvann. Men nu är jag "tillbaka från verkligheten". Trådlöst dock tillsvidare. Under tiden har jag skrivit klart och lämnat in min magisteruppsats inför seminariet på torsdag. Troligen var de tekniska bekymmer som kabelbrottet medförde - t ex fil-transport med bil istället för på nätet - bättre än att faktiskt ha haft bredband och kunnat blogga, läsa mail, betala räkningar, följa nätdebatter, läsa födelsedagsgratulationer o s v. Hur skulle jag då hunnit klart utan att i allafall avstå från allt detta? Efteråt får det inträffade nog rubriceras som försynens skickelse.

När jag nu har harvat på med uppsatsen - speciellt ryggen - (eller var det slutfåran?) i mitten, för att få ihop det hela, så har det andra vårbruket blivit lidande - fast våren har ju också varit sen, så det har inte gått att göra så mycket. Min syster anklagade mig för mina oförsiktiga böner - men kan man verkligen göra så? NÅGON måste väl ha bett att det skulle bli vår tidigt också? Eller har sekulariseringen gått så långt att det bara är jag som ber om olika sorters väder? Det skulle ju kunna förklara varför jag så ofta får bönesvar förstås...

När jag var ung läste jag en bok av Magnus Sundell som hette Gud hör BÖNder. Betraktelsen med samma namn behandlar utifrån klottret GUD hör BÖN som "bättrades på" både frågan om huruvida bönderna mer än andra har Guds öra när det gäller att be om väder och det faktum att vi nästan alla varit bönder några generationer tillbaka. Påståendet att Gud hör BÖNder gäller därför oss alla - om vi ber vill säga. Kanske är det här bonden trots allt skiljer sig från folkflertalet. Även de bönder, som likt många andra vanliga svenskar bara ber när det är kris och ingen annan utväg finns än att vända sig till Gud, lär råka ut för detta bra mycket oftare i sin vardag än gemene man tack vare vårt nyckfulla och variationsrika väder. Så kanske ska man se på saken från andra hållet: Gud hör BÖNder. Inte för att de är bönder utan för att de faktiskt ber... Ge mig gärna mothugg. Nu när jag är tillbaka vill jag gärna ha lite debatt i kommentarsfältet. Och visst vore det roligt om jag har fel!

Kommentarer
Postat av: Tobbe

Grattis till den färdiga uppsatsen! Ser fram emot att få ta del av den. Tack för gemenskapen senast!

2012-06-06 @ 15:26:24
URL: http://torbjornlindahl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0