Inför fastan

Min man bet i en bil igår - och så sprack tanden. Alltså en godisbil, tro inget annat. Så nu är det bevisat: Godis ÄR skadligt för tänderna. Och plånboken. Tro inte på det där med 8,90kr/hg! Tandläkaren tog 600 kr för att laga tanden provisoriskt - eftersom det inte fanns några tider kvar på så kort varsel. När han väl har fått en tid kanske det går att göra en krona (pris 5000:-) annars måste den dras ut (1000:-). Då tanden redan var rotfylld för flera tusen så blir det väl att kasta goda pengar efter dåliga, med risk att hela härligheten iallafall måste dras ur senare. Nåja, det är sådana gånger man blir tacksam för att man har fått vara frisk så att man inte blivit utförsäkrad och tvingats gå från gård och grund för att leva på socialbidrag. Då hade det varit till att ta mössan i hand och gå till socialkontoret och be om extra pengar nu. Detta för osökt tankarna till diakonuppropet mot utförsäkringarna. Det är bra att någon reagerar. Samtidigt finns det alltid flera sätt att lösa ett problem och hur man gör det är inte en fråga för Svenska kyrkan: Men däremot att missförhållandena kommer fram och får någon slags lösning. Balansgången kan tyckas hårfin. Precis som övriga i det här landet är Svenska kyrkan van att staten tar hand om våra lekamliga behov så att kyrkan kan ägna sig åt de andliga. Nu pågår ett smygande systemskifte där de som har jobb och höga inkomster fått mer i plånboken och de som drabbats av sjukdom och arbetslöshet ska tvingas att ta vilka jobb som helst - låglönejobb som inte går att leva på. Samtidigt ökar som av en händelse(!) barnfattigdomen och antalet vräkningar av barnfamiljer. Något som i förlängningen leder till dyra tvångsomhändertaganden av barnen eftersom de inte ska behöva bo på gatan etc. Vi är inte heller lika vana att dela med oss som i USA t ex där de har ett sådant system.

Stöd gärna diakonuppropet. Men fundera också på vad du kan göra själv. Ska det systemskiftas i ena änden måste det också göras i den andra!

Kommentarer
Postat av: Annika

Hej!Får jag fråga vad för typ av krona det var som kostade 5000 kr? Jag har fått två olika beräkningar av två olika tandläkare på folktandvården och den ena sa 5000 kr den andra sa 8000 kr!!! Ganska stor skillnad!

2011-05-11 @ 00:34:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0