Post-Oas

Vi lyckades komma iväg över dagen till Piteå på Oas-mötet iallafall, jag och min man, samt ettåringen, tack vare djurvakt och barnvakter. Vi for hemifrån halv fem på morgonen för att hinna till morgonmässan. Hemma var vi vid två på natten. Ska jag skicka reseräkning till Kyrkans hus eller till min lokala församling som låter frikyrkliga frivilliga (till största delen) sköta det kyrkliga under juli och inte håller en enda söndaglig huvudgudstjänst i någon av de egna kyrkorna? Det spelar nog ingen roll, jag lär väl få betala själv hur som helst. Det var väl värt pengarna. Fast nog kunde det vara ett tänkbart led i Svenska kyrkans miljöpolicy att se till att hålla god kvalitet på det lokala gudstjänst- och församlingslivet så att inte mängder av människor måste åka bil långa sträckor för att få det som egentligen är församlingarnas uppgift att tillhandahålla!

Väl hemma igen med ett lager skivor att lyssna på med tidigare föredrag, några böcker och lite ny musik så känns livet betydligt lättare att leva. Inte minst för att jag tog chansen att bikta mig på Oas-mötet den här gången - något jag ångrar att jag inte gjorde förra gången det begav sig. Det var som att duscha invärtes. Jag har ofta tänkt att nu när syndabekännelsen marginaliseras alltmer i liturgin borde man bikta sig istället, syndabekännelsen infördes ju för att underlätta för prästerna som hade svårt att hinna med den enskilda bikten. Det kan knappast vara fallet idag när antalet mässfirare är så få och prästerna så många!

Nu återstår att undersöka predikoturerna för att se vart vi ska ta vägen den här söndagen. Och så förstås "lite" arbete med att slå ut, hässja och köra in hö - vi är inte riktigt klara med slåttern än, men på god väg. Vädret har verkligen varit bra hittills. Lagom med både sol och regn. Gud hör bön-der!

Kommentarer
Postat av: Tobbe

Roligt att du uppskattade OAS-mötet. En nöjd besökare gör allt arbete mödan värt. Fina ord om bikten. Precis så är det. Som att duscha. Dock fick många biktpräster sitta overksamma detta år. Men även här gäller: en nöjd besökare är nog.

2011-07-31 @ 16:24:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0