Glad Påsk!

Jesus Kristus är uppstånden - Ja han är sannerligen uppstånden!

I natt var det påsknattsmässa, vilket är stort nog. Men inte bara det: Jag konfirmerades också! Inte konstigt att jag är lite euforisk och har lite svårt att varva ner trots att vi hade hand om påsknattsbuffé efteråt. Nu är fastan slut! Ytterligare efter det var jag ut och gav vårt flasklamm mat. Ett tag var läget kritiskt för det (läs mer i inlägget Fyrlingar)men nu har det blivit så tungt att jag nästan hade problem med att lyfta ut det ur boxen som jag brukar. Lammet växer bra nu när det får näring. Så är det med tron också. Kanske går det att hålla tron hjälpligt vid liv med sporadiska kyrkobesök och någon bön då och då - kanske. Men ska den växa behövs det näring, regelbundet och rikligt.

Detta gäller inte bara den egna tron utan lika mycket församlingens. Därför är det glädjande att en del av det som jag har påpekat för prästerna och tagit upp som problem här på bloggen nu är på väg att bli bättre. I höst ska det exempelvis inte bli några sammanlysningar! Det finns hopp! Konstigt vore väl annars. Jesus Kristus är uppstånden - graven är tom. Då kan vad som helst hända!

Glad Påsk!


Kommentarer
Postat av: Cecilia N

Roligt att du också är vuxenkonfirmand, jag med.Men eftersom sonen skulle åka bussen kl 9 i morse valde jag att låta bli påsknattsmässan. Jättetrist. Tur det finns mässa kl 11 också.

2011-04-24 @ 09:49:06
URL: http://cessistickar.blogspot.com/
Postat av: Tobbe

Med all rätt är du fylld av glädje. All välsignelse över den nykonfirmerade.

2011-04-24 @ 21:54:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0