Västgötaklimax, ett bönesvar?

Det blir ingen antagningskonferens för mig i höst fick jag reda på nu i veckan efter att ha kontaktat stiftet i ärendet. Jag hade missförstått tydligen. Vad jag hade missförstått var stiftets tystnad. I våras pratade vi om september löst, men det var inte alls bestämt, vi skulle höras. Vad vi inte sa var när detta skulle ske. Jag förväntade mig att min del i det hela var att höra av mig efter förlossningen om något inträffat som omöjliggjorde min medverkan, och att stiftet på motsvarande sätt skulle informera mig om det var något från den horisonten som förhindrade min medverkan alternativt när jag skulle komma. Men jag hörde ingenting. Nu är det inte så konstigt på sommaren, folk har ju semester och hela Sverige stannar, så jag tog för givet att information skulle komma efter semestrarna. När jag ändå inte hörde något började jag ana oråd och frågade. Men eftersom ansvarig person fortfarande var på semester så dröjde det ett tag innan jag fick svaret: Det är olämpligt att jag har ett spädbarn med mig, så därför blir det inte nu. Att jag behövde ha barnet med mig eftersom jag ammar hade jag poängterat redan i våras, så det var ingen nyhet. Knappast beslutet att jag skulle få vänta heller, eftersom de studiekamrater som ska dit hade fått första informationen redan i slutet på vårterminen.

Jahaja, det var ett västgötaklimax. Nu ska ingen skugga falla över stiftsorganisationen, inte alls. Att man inte får ha barn med är i sig inget konstigt och något jag var beredd på, det var därför jag klargjorde det sakförhållandet så fort antagningskonferensen kom på tal. Dessutom är det bra för präster att ha gåvan att profetera - då är det väl inte orimligt att testa kandidaternas förmåga att läsa tankar och förutsäga framtiden! Nej skulden ska naturligtvis läggas på dem som med stor nit bett till Gud om att jag inte skulle bli antagen i höst och nu har fått bönesvar, nämligen Svenska kyrkans egna syndabockar: Kvinnoprästmotståndarna!


Kommentarer
Postat av: Anders Gunnarsson

GV: skulden ska naturligtvis läggas på dem som med stor nit bett till Gud om att jag inte skulle bli antagen i höst och nu har fått bönesvar, nämligen Svenska kyrkans egna syndabockar: Kvinnoprästmotståndarna

AG: 4 bilar stannade vid ett stoppljus. Ingen vågade köra först. I den 1a bilen satt Anders Wejryd som tyckte han borde köra först i kraft av ärkebiskopstiteln. I den 2a bilen satt Caroline Krook och hon tyckte hon skulle köra först eftersom hon var kvinna. I den 3e satt Johansson och han var yngste biskopen så han borde köra först. I den 4e satt Antje Jackelén och hon var professor så hon borde köra först. Det blev en smäll i mitten och ut stiger alla fyra och säger; "DET VAR KVINNOPRÄSTMOTSTÅNDARNAS FEL!" :-)av Anders (snott från Dag)

PS! Anders är ej kvinnoprästmotståndare (bara katolik och förespråkare därmed riktiga "präster") och ej heller kvinnomotståndare (kvinnor är för bra för att bli som män); följdaktligen ber jag inte mot något, jag ber bara att Svedala ska bli kristnat igen; hellst genom den enade, helgade, apostoliska och katolska kristenheten! :-) DS!

2010-09-06 @ 08:00:50
URL: http://avemarisstella.blogspot.com/
Postat av: Tobbe

Halleluja

2010-09-08 @ 22:42:30
URL: http://torbjornlindahl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0