Vårbruket i bild

 

Det gick bra med vårbruket och nu är slåttern i full gång. Lägg märke till den lejda traktorn i bakgrunden som harvar såbädden åt hästekipaget. Vi lejer en del traktorkörning i vårbruket för att det ska bli lagom arbetsbelastning för såväl häst som kusk. Det blir ändå många mil promenad i jorden. Sår och vältar gör vi dock alltid själva. Vår nordsvenska brukshäst Tindra drar såmaskinen av märket Salix. Grödan är havre med slåttervallsinsådd.

Som ni kära läsare ser har jag äntligen lärt mig att: 1 Ladda in mina bilder i datorn. 2 Lägga ut dem på bloggen. Jag hoppas att det ska berika denna blogg! En bild säger mer än tusen ord, sägs det. Nu ska vi åka till kyrkan. SMHI har lovat regn och allt slaget är hässjat. Friden sänker sig...

" Som sådden förnimmer Guds välbehag i fattig och stenig mull, så prisa din Gud, du min kropp idag, för vägens och bördornas skull. För kraften och viljan, för stegets svikt, för klara och stränga bud, för jordisk gärning och jordisk plikt jag tackar dig, himlarnas Gud.

Den kommer så stilla, din vilodag, med frid och med helig ro. Ditt krav är så stort och min kraft så svag. Så lär mig, o Herre, att tro, att helga mitt verk åt din kärleks sak och glömma mitt eget liv. Den bördas tyngd som gör ryggen rak, du skördarnas Herre mig giv.

O, led mig med enkla och trygga ord var dag i ditt rike in, och lär mig att minnas att denna jord, och icke blott himlen, är din, att här ska det prövas, som värde fått, allt efter din stränghets lag; men mät mig, Gud, med din mildhets mått en gång på uppståndelsens dag."

(Sv Ps 183)

Kommentarer
Postat av: Katarina Hampusson

Hej Gunvor,

nu har jag hittat till din blogg. Nästa gång det regnar ute ska jag ta mig datortid och läsa dina tidigare inlägg också.

2010-07-08 @ 00:22:29
URL: http://www.123minsida.se/trippelH
Postat av: Bloggaren själv

Hej och välkommen! Veckan lär bjuda på en del regntid, då allt som man inte hinner annars ska göras... Min blogg är mestadels, hoppas jag, av det slaget att den inte blir inaktuell så fort, så ha inte bråttom - jag skriver ju inte dagligen så du hinner nog ikapp mig tids nog!

2010-07-12 @ 21:34:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0