Löpsedel: "Så gick jag ner över 6 kg på en dag!"

Den 16 juli hade jag så pass kraftiga värkar att jag inte kunde sova så vi åkte in till förlossningen kl 02.15. Men (som vanligt när det gäller mig) så ledde bara detta till att värkarna nästan dog ut helt. I djurskyddslagen står det att dräktiga hondjur inte får transporteras inom 2 veckor från beräknad födsel (eftersom det kan stressa dem och störa förlossningsarbetet). Men denna lag gäller ju inte människor... Vid ca 05.30 funderade jag och min man på om vi vågade be konkret om att förlossningen skulle vara över en viss tid. På var sitt håll kom vi fram till att be om att den skulle vara över kl 12.00 Men värkarna avtog alltmer och missmodet började tränga sig på. Vi hade redan varit inne på förlossningen ett dygn utan att värkarbetet tog sig igen någon dag tidigare. (då fick vi iallafall reda på att barnet var fixerat med huvudet ner så det var inte helt förgäves) Något bönesvar verkade definitivt omöjligt. Just som vi bestämt oss för att ge upp och fara hem och slå ut hö istället kom barnmorskan och föreslog att hon ska ta hål på hinnorna så att vattnet gick, trots att jag inte hade gått över tiden ens. Vi blev konfunderade och bad om betänketid, trots att detta uppenbarligen var vår möjlighet till bönesvar trots allt. Kl 06.00 hade vi velat färdigt och barnmorskan tog hål på hinnorna. Värkarna satte igång med kraft direkt. Barnmorskan trodde att det nog skulle ta tid och pratade om gränsen på 18 timmar från vattenavgång då de ville att det skulle vara klart p g a infektionsrisken. Men vi föreslog, med vår bön i minnet, att ev insättning av värkstimulerande dropp skulle ske först kl 12.00. Men det behövdes aldrig, för kl 12.05 föddes vår lilla dotter. Enligt SJ är en försening på fem minuter ingen försening, annars får man väl skylla denna på vårt velande i början... Gissa om vi jublade och tackade Gud både för henne och bönesvaret! Dessutom mådde såväl hon och jag bra så vi kunde åka hem samma kväll, och idag har jag redan börjat göra glass till dopkalaset samt varit behjälplig vid inkörning av hö (inget tungt arbete dock!) Men eftersom jag har en viss erfarenhet av att föda barn vet jag att min euforiska lycka och energi snart kommer bytas i gråt när mjölken rinner till - det slår aldrig fel - så därför passar jag på att blogga nu. Samtidigt vill jag passa på att tacka er som har tänkt på oss och bett för oss!

Apropå viktminskningen: Jag har inte vägt mig än så jag vet inte egentligen, rubriken var bara till för att väcka intresse. Med tanke på hur ofta den förekommer i någon variant i kvällstidningarna, måste den väl anses vara professionell. Eftersom både fostervattnet, vår dotter på 3,375 kg och moderkakan samt en del blod lämnade kroppen direkt så är det iallafall ingen överdrift! (Fast DET kanske inte är professionellt?) Nu ska jag gå och ta hand om lilla (NN??)


Kommentarer
Postat av: Tobbe

Grattis!

Roligt att man hann se dig i "välsignat tillstånd" -men välsignelsen fortsätter väl även sedan barnet fötts. I alla fall ber jag om det: all välsignelse över barn och föräldrar och syskon.

2010-07-19 @ 12:47:15
URL: http://torbjornlindahl.blogg.se/
Postat av: SvBG

Mina allra hjärtligaste gratulationer! Gud välsigne er alla!

2010-07-20 @ 00:06:08
URL: http://www.svenbertilgrahn.blogspot.com
Postat av: Katarina Hampusson

Hjärtligt Grattis till den nya lilla flickan. Det där med gråten känner jag igen.

Hoppas ni fortsatt får må bra.hälsningar

Katarina

2010-07-20 @ 22:51:52
URL: http://www.123minsida.se/trippelh
Postat av: Henrik Persson

Hej och Grattis!

Jag fick höra nyheten igår av vår nya praktikant i Lycksele som hade träffat din svåger någonstans.

Roligt att höra att det gick bra och att GUD FORTSÄTTER ATT SVARA på konkreta böner.

Under oas-äventyret glömde du att skriva att Gud också såg till att vi kom i tid till morgonsamlingen på söndagen även om ingen av oss trodde det när vi bad om det.

Gud välsigner er ch så får du säga till om du behöver en reserv-chafför någon mer gång i framtiden. :-)Allt gott

/Henrik

2010-07-21 @ 21:40:54
URL: http://vdmpodradio.blogspot.com
Postat av: Ellen

Ett stort grattis!

Väntar med spänning på namnet... Och bilder på den lilla!

2010-07-31 @ 22:11:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0