Sömnlös

Klockan är väl två

Klockan är väl två, men jag kan inte sova.
Allt är tyst. Man nästan vill att nå'n i familjen skulle vakna
Hörs det ingenting från barnens rum?
Jag tror jag går och tittar..
Nej, så bra! Dom sover gott.
Lena har som vanligt sparkat av sin filt.
Och Jonas sover tungt med huvet på sin nya racerbil.
Det gör nog ont. Så där. Och så vänder vi på kudden.
Vad dom sover djupt. Jag nästan vill att nå'n av dom ska vakna till,
så jag riktigt kan få krama som och få dom till att somna om.

Klockan är väl två, men jag kan inte sova.
Jag går ut från barnens rum. Det står visst en öl i skafferiet.
Det finns knäckebröd och herrgårdsost.
Vad det är mörkt därute.
Usch, det är nog kallt i natt.
Tänk, vad herrgårdsost på knäckebröd är gott.
Därinne sover dom jag älskar mest i världen.
Får man ha så bra som vi?
Jag vet inte varför jag blir rädd och tror att allt det här
är allt för bra och orättvist. Det känns så kallt.
Det är bäst jag går och sover nu, för barnen vaknar före sju.

När jag var tonåring lyssnade jag på den här låten mycket, med Monica Zetterlund. Då blev jag lite rörd och tänkte på hur det skulle vara att ha familj. Nu associerar jag till något helt annat. "Får man ha så bra som vi?" -Inte självklart i dagens Sverige. "Jag vet inte varför jag blir rädd och tror att allt det här är alltför bra och oförtjänt. Det är så kallt"

Jag surfade runt lite för att om möjligt få lite mer information om det fall av tvångsomhändertagande jag refererade till i mitt förra inlägg. Då stötte jag på en intressant förening, NKMR, Nordiska kommissionen för mänskliga rättigheter http://www.nkmr.org/att_tvangsomhanderta_ett_barn.htm Denna förening bildades 1996 av advokater som reagerade på hur familjer behandlades i LVU-ärenden runt om i Norden. Efter en stunds läsning blev jag om inte mörkrädd så åtminstone sömnlös. Egentligen borde jag väl inte skriva detta, då jag kanske retar någon socialsekreterare med det. Men jag gör det iallafall. För det här är så ovärdigt en rättstat och vidrigt att jag saknar ord. Advokaterna reagerar och det glädjer mig. Men även kyrkans diakoni har här en otroligt viktig uppgift. Måtte det inte vara så att det goda samarbetsklimatet gentemot socialtjänsten får gå före när människor drabbas av godtycklig behandling och får sina barn bortrövade på lösa grunder, barn som samtidigt berövas sina föräldrar och går en osäker framtid tillmötes utan tilltro till vuxenvärlden. Svenska Kyrkan sägs vara rikstäckande så alla dessa familjer borde befinna sig i en församling med diakoni som en av sina huvuduppgifter. VAKNA!!!

"Ve de herdar som låter fåren i min hjord gå vilse och skingras, säger Herren. Därför säger Herren, Israels Gud, om de herdar som vallar mitt folk: Det är ni som har skingrat mina får och drivit bort dem. Ni har inte tagit hand om dem, men nu ska jag ta hand om er och straffa era onda gärningar, säger Herren. Jag skall själv samla dem som finns kvar av mina får från alla de länder dit jag fördrivit dem och föra dem tillbaka till deras betesmarker. Där skall de vara fruktsamma och föröka sig. Och jag skall ge dem nya herdar, som skall valla dem så att de inte längre behöver vara ängsliga eller rädda, och ingen av dem skall komma bort, säger Herren.
Det skall komma en tid, säger Herren, då jag skall låta ett rättfärdigt skott växa ur Davids stam. Han skall vara konung och härska med vishet och skapa rätt och rättfärdighet i landet. Under hans tid skall Juda vara skyddat och Israel leva i trygghet. Detta är det namn han skall bära: Herren vår rättfärdighet." Jer 23:1-6

Kommentarer
Postat av: Philip Wildenstam

Hej Gunvor. Du kommenterade min blogg natten mot söndag och jag svarade med ett blogginlägg:

http://www.philipwildenstam.se/2010/12/06/ett-nattligt-besok-fran-gunvor-vennberg/Känn dig fri att skriva en replik för publikation i ett enskilt blogginlägg hos mig, om du så önskar.Philip Wildenstam

2010-12-08 @ 16:52:49
URL: http://www.philipwildenstam.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0