Logik

En kommentator här på bloggen som betecknar sig som ateist menar att jag inte tänker logiskt. Det håller jag inte med om. Jag anser att vi båda, trots olika slutsatser visst tänker logiskt. Om Gud finns eller inte är inget som bevisats vetenskapligt. All logik utgår ifrån grundantaganden som kan vara sanna eller falska. Detta är ett av dem. Att vi utifrån olika grundantaganden kommer till helt olika slutsatser är däremot helt logiskt. Finns Gud är Bibeln t ex mer pålitlig som källa  för hur man ska leva än källor som hävdar att Gud inte finns. Finns möjligheten till evigt liv genom tron på Jesus är det logiskt att den relationen och efterföljelsen i tro är vårt livs viktigaste innehåll, medan det annars är viktigare att leva så bra som möjligt medan livet varar, "ät och drick, ty imorgon ska vi dö". Enkel logik. 

Kommentarer
Postat av: Andreas Holmberg

Ja, det var väl Chesterton som sa att logik utan postulat är som en motor utan drivmedel. Och fördomar är f.ö. ofta bara ett fördomsfullt(!) namn på grundläggande värderingar.

2010-12-10 @ 00:15:54
URL: http://efsidag.blogspot.com
Postat av: Jennelie

Hej! Bra blogg. Ska läsa den lite mer nån gång när klockan inte är så mycket =)

Googlade mitt namn och hittade vårt efternamn under ditt inlägg om han som var monogam. Skulle du kunna ta bort det? Förnamnen räcker. Blessings!

2010-12-11 @ 00:13:11
URL: http://jennelie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0