Det är min väska som är intressant - eller?

Statistik har väl aldrig fel? Nu är det alltså bevisat: Min väska är väldigt intressant - jag är det inte. Eller hur ska man annars tolka det rekordstora besöksantalet här på bloggen när jag släppte förra inlägget? Det var för väl att jag inte bloggar för att förstärka mitt ego (hoppas jag). Då hade jag varit knäckt nu. Men egentligen var det ju inte väskan som var det intressanta heller, utan hur Gud verkar i våra liv. Nästan överallt där jag berättat om händelsen har människor blivit upplyfta och prisat Gud för bönesvaret. Frågan är bara: Hade de gjort det om inte jag i min berättelse varit tydlig med att ge Gud äran? Och om min syster inte varit frimodig och bett högt på restaurangen - en bön jag inte hade tro för själv för övrigt i den stunden? Gud hjälper oss ju dagligen och stundligen, men ofta får han nöja sig med att vara en anonym välgörare. Det materiella i berättelsen tar överhanden och det blir väskan som blir det viktiga, inte Gud, inte människor. Det händer ju ändå dagligen att människor faktiskt får tillbaka stulna saker på olika vägar. Hade vi fått tillbaka väskan UTAN att be konkret hade kanske berättelsen varit en annan?
 
Tänk om jag berättat så här: Och sen när vi åt blev min väska stulen. F*N också. Det blev en massa besvär och vi fick spärra alla kort och ringa bärgaren för att få bilen till en verkstad som kunde göra en ny nyckel. Just när vi äntligen satt på pendeltåget en timme sena till kalaset så fick vi till på köpet ett telefonsamtal från en kyrka i centrum - de hade hittat väskan där, men eftersom tåget just stängt dörrarna var vi tvungna att åka tillbaka igen. Det var ju lite försmädligt att vi inte hann ut ur tåget på centralen men det var ju iallafall tur att jag hann stoppa bärgaren - det hade blivit dyrt annars.
 
Vad vill jag säga med det här? Gud verkar i våra liv, oavsett om vi tror på honom eller inte. Men som kristna är vi kallade att göra hans verk synligt. Det är inte väskan som är intressant - det är Han, alla goda gåvors givare.

Kommentarer
Postat av: Sofia

Ja helt rätt! Att HAN är det intressanta lyste igenom i ditt inlägg. Ha det gott!

2012-11-21 @ 21:02:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0