Nu får jag äntligen släppa mig! x2

Eller kanske skulle jag skrivit "släppa nyheten om mig", fast det hade inte varit lika intresseväckande och dessutom inte lika sant. "Nyheten" börjar vara fyra månader gammal vid det här laget. Men jag ville först ha det samtal med Biskop Hans som jag hade idag, innan jag skrev något på bloggen.

Jag har nu bytt inriktning och läser numera teologi i avsikt att bli diakon.

Nu kom min man in och berättade att vi just fått en kalv! Roligt att kon också fick ur sig till slut! Jag får återkomma senare. 

Nu har jag varit ute och tittat. Det var inte en kalv, utan två! Hon hade fått tvillingar - en tjurkalv och en kviga! Vi som tyckte att hon hade dålig fruktsamhet eftersom det tog ganska lång tid innan hon blev dräktig. Nu har hon kompenserat det minsann! När det gäller kvigan vet man inte om man ska vara glad för att hon var kviga (som vanligt) eller ej, kvigkalvar som har tvillingbröder som är tjurar blir ofta sterila. Men man slipper ju kastrera, och det kostar ju iallafall 59:- . Fast man ska aldrig säga aldrig. Vi behåller väl henne i ett drygt år åtminstone och prövar med tjuren om hon är fruktsam. Mamman är en bra mjölkko. Men mjölkanlag i all ära - det blir ju ingen mjölk om hon inte tar kalv, så är det ju.

Jag kan inte låta bli att tänka på den text jag ska skriva interpretation om i exegetiken. Om att "man känner igen trädet på dess frukt" osv i Matteus 7. Tar kvigan kalv blir hon en ko. Hon kan vara en dålig mjölkko eller en bra, men hon ger iallafall mjölk. Då gör hon som mjölkbonden vill och får leva med honom. Men tar kvigan inte kalv så blir det ingen mjölkko. Då blir det slakt, hur bra mjölkko än mamman var, eller hur lovande hon än såg ut som kviga, när hon gick där i flocken med tjuren som alla de andra. Hon kan väl ha sin charm, men allt arbete med att ge henne mat är förgäves, någon näring blir det inte i form av någon mjölk utan bara större hål i plånbok och mage.

Inte alla kvigor som säger Mu, Mu ska bli mjölkkor i ladugården utan bara de som gör bondens vilja. Dagen då slaktbilen kommer för att föra bort de övriga kommer de säga: Åt vi inte fodret och drack vattnet och bar vi inte plastbrickorna med ditt produktionsplatsnummer i öronen (precis som de andra kvigorna)? Då ska han svara dem: åk bort ifrån mig, jag har aldrig känt er - ni som arbetar utan lag (och inte tar kalv som mjölkkor ska göra).

Det här blogginlägget blir visst lika svårt att få ihop som min kandidatuppsats...Alltså: Den unga och lovande kvigan kan visa sig vara steril. Den inte alltför vackra kon som man befarade inte skulle bli dräktig kan visa sig få tvillingar: Gud vill att vi ska bära frukt, inte att vi ska visa upp en snygg kvig-fasad och skryta med det som han har gett oss. När vi gör hans vilja, då bär vi frukt. Inte av oss själva, men för att han vill det.

Jag är alldeles för övertygad om att Gud vill att jag ska bli diakon för att vilja något annat. Jag har fått den inre bekräftelse som jag väntade på men som jag aldrig fick på prästkallet. Vilka planer han har med det vet jag inte. Jag gillar läget. För vem vill inte bära frukt? Gärna tvillingar!

Kommentarer
Postat av: Cecilia N

Du har så finurliga associationer!

Grattis till säkerheten i kallet.

Är du före eller efter antagningskonferensen?

2011-04-28 @ 20:17:13
URL: http://cessistickar.blogspot.com/
Postat av: Anders Gunnarsson

All lycka på din väg!Må Guds välsignelser alltid följa dig, genom Andens nådefulla gåvor; i Kristus och med GudsModerns alla förböner; från evigheters evighet. Amen!

2011-05-03 @ 10:22:45
URL: http://avemarisstella.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0